Digitaal dorpsplein, Luttelgeest als eerste pilotdorp.

12-06-2021
In Luttelgeest bestaat sinds 2019 een digitaal dorpsplein. De ontwikkeling hiervan is gefinancierd vanuit het Europese "Leaderfonds" . Een aantal andere dorpen in de NOP is eveneens hiermee aan de slag gegaan.
Het digitale dorpsplein is een platform waarin alle bestaande verenigingen in het dorp deelnemen, maar ook organisaties en instanties, zoals de Zorggroep Oude en Nieuwe Land, de gemeente, Woningbouwvereniging Mercatus en de bibliotheek. Uiteraard maakt het project "de Ontmoeting" in Luttelgeest met al haar activiteiten veel gebruik van het digitale dorpsplein. 

Het is de bedoeling dat bewoners alle actuele informatie kunnen vinden over het dorp of bijv. het woningaanbod van Mercatus. Men kan natuurlijk zelf ook berichten of verzoeken plaatsen.
Om bewoners de kans te geven digitaler te worden, zijn er al vanaf begin 2019 cursussen en workshops aangeboden in Luttelgeest, uitgevoerd door de Flevomeerbibliotheek. Er was steeds veel belangstelling voor de workshops, vooral onder de senioren. Een tweede serie cursussen heeft eveneens plaatsgevonden, maar het plan om daarna nog meer ondersteuning en oefenmogelijkheden aan te bieden, ditmaal met medewerking van dorpelingen zelf, is helaas blijven liggen vanwege Corona. 
Onderdeel van de digitale dorpspleinen is het digitale concept "We Helpen", dat op een eenvoudige manier vraag en aanbod aan informele zorg aan elkaar kan koppelen. Dit concept, dat door heel Nederland is "uitgerold", wordt ondersteund door de Rabobank. Het wordt in Luttelgeest gebruikt naast de persoonlijke mogelijkheden van hulp vragen en bieden via de HELPwerkgroep.
 

Eerste gemeenschappelijke woonvorm voor senioren in Emmeloord van start in najaar 2023.

07-08-2023 In september 2023 vindt naar verwachting de uitgif...
Lees meer

Project een Levenlang wonen in Luttelgeest al jaren actief

07-08-2023 Het project "de Ontmoeting, een levenlang won...
Lees meer

Project (nieuwe) woonvormen senioren in de dorpen afgerond begin 2020.

12-06-2021 Het Project "(Nieuwe) woonvormen voor seniore...
Lees meer

Digitaal dorpsplein, Luttelgeest als eerste pilotdorp.

12-06-2021 In Luttelgeest bestaat sinds 2019 een digitaal dor...
Lees meer

Vrijkomende agrarische erven hebben meer mogelijkheden

12-06-2021 De vrijkomende agrarische erven in de Noordoostpol...
Lees meer