Digitaal dorpsplein, Luttelgeest als eerste pilotdorp.

24-01-2020
In Luttelgeest bestaat sinds het voorjaar van 2019 een digitaal dorpsplein. De ontwikkeling werd gefinancierd vanuit het Europese "Leaderfonds" . Een aantal andere dorpen in de NOP is ook bezig met de opstart.
Het digitale dorpsplein is een platform waarin alle bestaande verenigingen in het dorp deelnemen, maar ook organisaties en instanties, zoals de Zorggroep Oude en Nieuwe Land, de gemeente, Woningbouwvereniging Mercatus en de bibliotheek. Uiteraard wordt het project "de Ontmoeting" in Luttelgeest met al haar activiteiten ook een groot gebruiker van het digitale dorpsplein. 

Het is de bedoeling dat bewoners veel actuele informatie kunnen vinden over het dorp of bijv. het woningaanbod van Mercatus. Men kan natuurlijk zelf ook berichten of verzoeken plaatsen.
Om bewoners de kans te geven digitaler te worden, worden er al vanaf begin 2019 cursussen en workshops aangeboden in Luttelgeest, uitgevoerd door de Flevomeerbibliotheek. Er is veel animo voor de workshops en een tweede serie is inmiddels ook al afgerond.  Er zijn nog meer bijeenkomsten ingepland in 2020, ook door dorpelingen zelf gegeven, 
Onderdeel van de digitale dorpspleinen is het digitale concept "We Helpen", dat op een eenvoudige manier vraag en aanbod aan informele zorg aan elkaar kan koppelen. Dit concept, dat door heel Nederland wordt "uitgerold", wordt ondersteund door de Rabobank. Het wordt in Luttelgeest gebruikt naast de persoonlijke mogelijkheden van hulp vragen en bieden via de HELPwerkgroep.
 

Nieuwe woonvormen voor senioren in Emmeloord

03-02-2020 Ook in Emmeloord is sinds begin 2019 een werkgroep...
Lees meer

Digitaal dorpsplein, Luttelgeest als eerste pilotdorp.

24-01-2020 In Luttelgeest bestaat sinds het voorjaar van...
Lees meer

Project een Levenlang wonen in Luttelgeest vierde 5-jarig jubileum.

23-01-2020 Eind 2019 bestond het project "de Ontmoeting,...
Lees meer

Vrijkomende agrarische erven hebben meer mogelijkheden

17-01-2020 De vrijkomende agrarische erven in de Noordoostpol...
Lees meer

Project (nieuwe) woonvormen senioren in de dorpen is afgerond, Convenant volgt.

15-01-2020 Het in 2018 gestarte Project "(Nieuwe) woonvo...
Lees meer