Digitaal dorpsplein, Luttelgeest als eerste pilotdorp.

02-10-2019
In Luttelgeest is sinds de zomer van 2018 een digitaal dorpsplein ontwikkeld. In het voorjaar van 2019 is het gereed gekomen. De ontwikkeling werd gefinancierd vanuit  het Europese "Leaderfonds" en er participeren nog 5 dorpen in de Noordoostpolder.
Het digitale dorpsplein moet een platform worden waarin alle bestaande verenigingen in het dorp deelnemen, maar ook organisaties en instanties, zoals de Zorggroep Oude en Nieuwe Land, de gemeente, Woningbouwvereniging Mercatus en de bibliotheek. Uiteraard wordt het project "de Ontmoeting" in Luttelgeest met al haar activiteiten ook een groot gebruiker van het digitale dorpsplein. 

Het is de bedoeling dat bewoners veel actuele informatie kunnen vinden over het dorp of bijv. het woningaanbod van Mercatus. Men kan natuurlijk zelf ook veel berichten of verzoeken plaatsen.
Om bewoners de kans te geven digitaler te worden, worden er al vanaf begin 2019 cursussen en workshops aangeboden in Luttelgeest, uitgevoerd door de Flevomeerbibliotheek. Er is veel animo voor en een nieuwe serie is inmiddels gestart.

Onderdeel van de digitale dorpspleinen wordt het digitale concept "We Helpen", dat op een eenvoudige manier vraag en aanbod aan informele zorg aan elkaar kan koppelen. Dit concept, dat door heel Nederland wordt "uitgerold", wordt ondersteund door de Rabobank.

Nu het digitale dorpsplein in Luttelgeest is opgeleverd, gaan ook andere dorpen ermee aan de slag.


 

Project (nieuwe) woonvormen senioren in de dorpen wordt afgerond.

03-10-2019 Het in 2018 gestarte Project "(Nieuwe) woonvo...
Lees meer

Project "Een Leven lang wonen in Luttelgeest" viert 24 november 2019 haar 5-jarig jubileum.

02-10-2019 Eind 2019 bestaat het project "de Ontmoeting,...
Lees meer

Digitaal dorpsplein, Luttelgeest als eerste pilotdorp.

02-10-2019 In Luttelgeest is sinds de zomer van 2018 een digi...
Lees meer

Vrijkomende agrarische erven hebben meer mogelijkheden

02-10-2019 De vrijkomende agrarische erven in de Noordoostpol...
Lees meer