Digitaal dorpsplein, Luttelgeest als eerste pilotdorp.

27-01-2019
In Luttelgeest wordt sinds de zomer van 2018 een digitaal dorpsplein ontwikkeld. De ontwikkeling wordt gefinancierd vanuit  het Europese "Leaderfonds" en er participeren nog 5 dorpen in de Noordoostpolder.
Het digitale dorpsplein wordt een platform waarin alle bestaande verenigingen in het dorp deelnemen, maar ook organisaties en instanties, zoals de Zorggroep Oude en Nieuwe Land, de gemeente, Woningbouwvereniging Mercatus en de bibliotheek. Uiteraard zal het project "de Ontmoeting" in Luttelgeest met al haar activiteiten ook een groot gebruiker gaan worden van het digitale dorpsplein. 

Het is de bedoeling dat bewoners veel actuele informatie kunnen vinden over het dorp of bijv. het woningaanbod van Mercatus. Men kan natuurlijk zelf ook veel berichten of verzoeken plaatsen.
Om bewoners de kans te geven digitaler te worden, worden er in de 1e helft van 2019 diverse cursussen en workshops georganiseerd, uit te voeren door de Flevomeerbibliotheek. Er is al veel animo voor.

Onderdeel van de digitale dorpspleinen wordt het digitale concept "We Helpen", dat op een eenvoudige manier vraag en aanbod aan informele zorg aan elkaar kan koppelen. Dit concept, dat door heel Nederland wordt "uitgerold", wordt ondersteund door de Rabobank.

Als het digitale dorpsplein in het 2e kwartaal van 2019 in Luttelgeest gereedkomt, gaan de andere dorpen er ook mee aan de slag.


 

Project (nieuwe) woonvormen senioren in de dorpen start nu met pilots

27-01-2019 In het Project "(Nieuwe) woonvormen voor seni...
Lees meer

Dorpsondersteuner en meer nieuwe activiteiten project Zorg & Welzijn Luttelgeest.

27-01-2019 Er zijn veel nieuwe initiatieven in het project &q...
Lees meer

Digitaal dorpsplein, Luttelgeest als eerste pilotdorp.

27-01-2019 In Luttelgeest wordt sinds de zomer van 2018 een d...
Lees meer

Vrijkomende agrarische erven hebben meer mogelijkheden sinds 2017

27-01-2019 De vrijkomende agrarische erven in de Noordoostpol...
Lees meer